• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
G eacute;rard Depardieu a primit pasaport rusesc si propunerea pentru postul de ministru al culturii

Gérard Depardieu a primit pasaport rusesc si propunerea pentru postul de ministru al culturii

Actorul Gérard Depardieu, care a primit cetatenie rusa, a fost intampinat cu elogii in republica rusa Mordovia, unde i s-a propus postul de ministru regional al Culturii si i s-a oferit o locuinta, informeaza AFP.

La coborarea din avion, pe aeroportul din Saransk, un oras de 300.000 de locuitori si capitala Republicii Mordovia (la 640 de kilometri est de Moscova), Depardieu a fost intampinat cu fanfara de guvernatorul regiunii federale Volga si de femei imbracate in costume traditionale.  "Gérard Depardieu a fost primit ca un erou la Saransk", a declarat un jurnalist local.
 
Vladimir Putin i-a acordat joi cetatenia rusa actorului francez Gérard Depardieu, care a decis sa plece din Franta in semn de protest fata de cresterea impozitelor pentru cetatenii bogati.
 
Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anuntat ca decizia Consiliului Constitutional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusa bogatilor "nu schimba cu nimic" decizia sa de a se muta in Belgia si a cere cetatenie rusa.
 
Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceza unde locuiesc emigranti bogati, a provocat polemici vehemente in Franta.

7 ianuarie 2013 08:00
Modifică setările cookies