Stephen Hawking, al carui bestseller "Scurta istorie a timpului", publicat in 1988, s-a vandut in milioane de exemplare, nu este insa naiv: "Sunt sigur de faptul ca handicapul meu a avut o anumita legatura cu celebritatea mea", a declarat savantul pe site-ul sau.

"Oamenii sunt fascinati de contrastul dintre capacitatile mele fizice foarte limitate si natura extrem de vasta a universului pe care il studiez", a adaugat astrofizicianul britanic, imobilizat intr-un scaun cu rotile si care poate sa se exprime doar cu ajutorul unui computer si al unui sintetizator vocal.

Cum a evoluta boala lui Hawking si ce sanse i-au dat medicii

Pe cand studia la Oxford, tanarul Hawking a observat ca devenise "din ce in ce mai neindemanatic" si cadea "de multe ori, aparent fara niciun motiv".

Dupa o serie de teste medicale, el a aflat ca sufera de o maladie incurabila, diagnosticata ulterior ca fiind maladia Charcot, cunoscuta si sub denumirea de Lou Gehrig. "Urma probabil sa mor in decurs de cativa ani. A fost un adevarat soc", isi aminteste Hawking, care avea pe atunci varsta de 21 de ani.

Citeste intreg articolul pe ww.stirileprotv.ro