Intr-o camera plina de guru in domeniul IT, Thomas a urcat pe scena si a tinut un discurs uluitor despre aplicatiile pe care le-a creat pentru platforma iOS.

“Parintii mei, prietenii mei, chiar si oamenii din magazinul Apple m-au sprijinit, iar Steve Jobs a fost cel care m-a inspirat”, le-a spus Suarez celor prezenti la evenimentul din Statele Unite, noteaza Daily Mail.

Pe 22 octombrie, Thomas Suarez a fost prezent la un alt eveniment de profil, unde a vorbit despre “metodele moderne de invatat”. A povestit atunci despre informatica, pasiune care a inceput sa se manifeste de la o varsta frageda – cand se afla inca la gradinita. Tanarul a descoperit singur tainele programarii. A inceput cu limbajul Python, apoi C, ulterior dezvaluind secretele Java. In prezent, Thomas este elev in clasa a 6-a la o scoala din South Bay, Los Angeles.

In cadrul evenimentului TEDx, pustiul a marturisit ca a inceput sa creeze si sa-si vanda aplicatiile atunci cand grupul american Apple a lansat kitul de dezvoltare software. Una dintre aplicatiile sale, lansata anul trecut - Bogatiile Pamantului (Earth Fortune) - schimba culorile Terrei in functie de resursele de care dispun utilizatorii.

Cea mai cunoscuta dintre realizarile sale se numeste Bustin Jieber. Prin intermediul aplicatiei, jucatorii il pot lovi cu sete pe cel poreclit “idolul adolescentilor”, cantaretul Justin Bieber. “Am creat-o pentru ca foarte multi copii din scoala mea nu-l pot suporta pe Bieber. Nu-l plac absolut deloc”, a glumit Thomas pe seama software-ului.

Aplicatii educationale, oferite gratuit scolilor din South Bay, LA

Geniul de doar 12 ani a realizat chiar si o aplicatie (App Club) disponibila pe platforma scolii in care invata, pentru a-si putea impartasi cunostintele cu ceilalti colegi ai sai. Thomas povesteste ca aceasta este in permanenta updatata de catre profesori, care de altfel s-au oferit sa-i fie si sponsori in cadrul proiectului, si cauta sa creeze aplicatii educationale, disponibile pe tabletele iPad. Mai mult, programele vor fi distribuite gratuit scolilor din zona South Bay (LA, SUA).

Recent, pustiul care a uimit o lume intreaga cu discursul sau elevat si-a infiintat propria lui companie. CarrotCorp se ocupa cu vanzarea aplicatiilor realizate de Thomas.

Suarez si-a incheiat discursul de la TEDx cu o promisiune referitoare la obiectivele sale viitoare. Le-a spus celor prezenti la eveniment ca va continua sa scrie programe si sa-si extinda aplicatiile pentru device-urile care folosesc sistemul de operare Android.

Citeste si:

Google X, laboratul secret unde se pune la cale viitorul

CEO-ul Sony ataca gigantul lui Jobs: "Mi-am petrecut ultimii cinci ani construind o platforma care sa concureze Apple". Ce produs revolutionar pregateste