Unii ministri nu au prezentat nicio masura de reducere a cheltuielilor pe "lista de minus 10%" ceruta de Osborne, care ar fi trebuit prezentata in luna aprilie. Unul dintre acestia considera ca Osborne "vrea prea mult". 

Osborne se pregateste pentru doua saptamani de negocieri dure, insa spera sa-si atinga obiectivul de a reduce cheltuielile administratiei cu 11,5 miliarde lire sterline intr-un an electoral. 

Surse din Trezorerie declara ca procesul va fi dur, insa insista ca progresele reusite pana acum de ministere demonstreaza ca guvernul este pe drumul cel bun.

Potrivit acestor persoane, Osborne s-ar fi aratat incurajat de progresele reusite initial de mai multi ministri, insa ambitiile unor oficiali privind programele de investitii au depasit cu mult alocarile prevazute de Trezorerie.  Mai multe surse afirma ca efectul net al masurilor propuse pana in prezent de ministri ar fi reducerea cu 2,5 miliarde lire a cheltuielilor publice, cu 9 miliarde de lire mai putin fata de economiile solicitate de la Finante. 

Contactati de FT, reprezentantii Trezoreriei au refuzat sa confirme cifrele. 

Surse ministeriale noteaza ca Trezoreria poate refuza cu usurinta alocarile pentru proiecte de investitii publice, astfel ca deficitul este cu mult mai restrans decat sugereaza estimarea neta.  In spatele usilor inchise se duce insa o lupta politica.

Bugetul pentru anul fiscal 2015-2016 reprezinta cel mai dur test de coeziune pentru coalitia de guvernare din Marea Britanie, in contextul alegerilor generale din mai 2015.