Peter Madoff, in varsta de 67 de ani, a pledat vinovat pentru complot vizand comiterea de fraude pe bursa pe cand era contabil in cadrul afacerii lui Bernard Madoff.

In afara de condamnarea la zece ani de inchisoare, el a fost condamnat la sanctiuni foarte stricte care il priveaza de aproape tot ceea ce poseda.

"Peter Madoff era comisar de conturi, insarcinat sa impiedice frauda. In schimb, el a facut-o posibila, facilitand escrocheria monumentala a fratelui sau, Bernie, prin falsificarea de rapoarte de conformitate si prin mintirea atat a autoritatilor in domeniul reglementarii, cat si a clientilor", a declarat procurorul federal din Manhattan Preet Bharara, citat intr-un comunicat.

"Deceniul pe care il va petrece in inchisoare si confiscarea bunurilor pe care le detine sunt doar un rezultat", a adaugat el.

Bernard Madoff, in varsta de 72 de ani, a fost condamnat in 2009 la 150 de ani de inchisoare pentru o escrocherie financiara evaluata la cel putin 23 de miliarde de dolari si cel mult 65 de miliarde de dolari, in funcntie de includerea sau nu a dobanzilor.

El a realizat o escrocherie de tip "sistemul Ponzi", constand in oferirea unui nivel de 50% din investitii in termen de 45 de zile unor depunatori, banii ultimilor veniti permitand platirea primilor. Sistemul s-a prabusit.