"Desi actul de acuzare din noiembrie 2010 aprecia ca aceasta conspiratie in vederea escrocarii clientilor (societatii de investitii a lui Madoff) a inceput aproximativ in 1992, noul document de acuzare o plaseaza cel putin la inceputul anilor '70", a anuntat, luni, Biroul procurorului din New York.

"Odata cu noile acuzatii pe care le anuntam astazi impotriva acestor cinci persoane, arhitectura castelului de carti de joc al lui Madoff si rolul fiecarui acuzat in cadrul acesteia devine mai clar", a continuat Preet Bharara, procuror federal al orasului New York. 

Frauda societatii lui Bernard Madoff, un escroc vinovat de cea mai mare frauda din istorie, a produs pierderi in valoare de cel putin 17 miliarde de dolari clientilor sai si "nu a reprezentat actiunea unei singure persoane", a apreciat Mary Galligan, sefa Diviziei FBI din New York. 

"Fiecare dintre acuzati, in felul sau, a putut sa joace un rol-cheie in conceperea, construirea si mentinerea acestui castel de carti de joc", a adaugat ea. 

Bernard Madoff, in varsta de 74 de ani, ispaseste o pedeapsa de 150 de ani de inchisoare.