In cazul in care va fi aleasa varianta distrugerii portelicopterelor, acestea vor fi fie demontate si reutilizate, fie scufundate in largul marii, noteaza cotidianul francez., transmite Agerpres.

Potrivit Le Figaro, o asemenea varianta de finalizare a contractului ruso-francez este "socanta". Un inalt oficial militar francez subliniaza ca "asemenea masuri nu sunt de admis, cel putin ca atitudine fata de muncitorii de pe santierul Saint-Nazaire, unde au fost construite navele gigant". 

Sunt "putin probabile" incercarile de a utiliza Vladivostok si Sevastopol de catre fortele militar-maritime ale Frantei, dat fiind ca acestea "au fost modificate conform standardelor rusesti si, in acest caz, va fi nevoie de reconstruirea si reutilarea lor, ceea ce, potrivit expertilor, va costa sute de milioane de euro", mai noteaza Le Figaro.

Astfel, "principala varianta ramane posibilitatea de a gasi noi cumparatori pentru cele doua nave Mistral", printre potentialii clienti figurand Canada, Egipt si 'o tara nord-europeana'. 

Parisul a suspendat pe termen nedeterminat predarea navei Vladivostok catre rusi in urma inrautatirii situatiei din Ucraina. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul celei de a doua nave.