• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Hollande: Nava Mistral, livrata Rusiei in cazul unui armistitiu si acord politic in Ucraina

Hollande: Nava Mistral, livrata Rusiei in cazul unui armistitiu si acord politic in Ucraina 

Franta va livra o nava de tip Mistral Rusiei, cu conditia ca in estul Ucrainei sa fie instaurat un armistitiu si ca la criza sa fie gasita o "solutie politica", a declarat joi presedintele francez François Hollande la Newport, in Marea Britanie, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Care sunt conditiile? Un armistitiu si o solutie politica. Astazi (joi), aceste conditii nu sunt intrunite. Cum as putea sa livrez o nava care poate sa fie maine o nava de razboi, odata ce in Ucraina este criza?", a spus François Hollande, dupa ce s-a intalnit cu presedintele ucrainean Petro Porosenko. 

Conditiile pentru ca Franta sa livreze Rusiei nava de razboi de tip Mistral sunt un armistitiu in vigoare si un acord in vederea incheierii conflictului dintre ucraineni si rusi, a anuntat joi Ministerul francez de Externe. 

Presedintia franceza a anuntat miercuri suspendarea livrarii primei nave de tip Mistral dintre cele doua achizitionate de Moscova de la Paris, pe motiv ca nu sunt indeplinite "conditiile" pentru aceasta livrare.


4 septembrie 2014 18:58
Modifică setările cookies