Sase fosti angajati ai Deutsche Bank si patru de la Barclays vor fi acuzati de conspiratie pentru frauda si vor aparea in fata magistratilor in 11 ianuarie, a anuntat SFO.  

Purtatorii de cuvant ai celor doua banci au refuzat sa comenteze informatia.  

In mai, autoritatile de reglementare din SUA si Marea Britanie au anuntat ca cinci banci importante vor plati amenzi de 6 miliarde de dolari pentru manipularea pietei valutare si a dobanzii Libor. Decizia vine dupa ce, in 2014, autoritatile au amendat sase banci cu 4,3 miliarde dolari pentru ca nu au reusit sa-i opreasca pe traderii lor sa manipuleze piata valutara mondiala, estimata la 5.000 de miliarde dolari pe zi.  

Bancile sunt acuzate ca au impartit informatii si si-au coordonat tranzactiile pentru a manipula piata valutara intr-un mod care sa le favorizeze.  

Dobanzile Libor sunt fixate zilnic de British Bankers Association, pe baza datelor pe care le primeste de la un grup de 16 banci.

Libor este un indicator de referinta pentru produse financiare in valoare de peste 300.000 de miliarde dolari, fiind unul dintre cei mai urmariti indici din lume.

Euribor este stabilit zilnic la Bruxelles de un grup de aproximativ 40 banci, pe baza dobanzilor la care bancile estimeaza ca se pot imprumuta intre ele.