Traderul Matthew Marshall Taylor a "inventat" in 2007 mai multe tranzactii pentru a obstructiona controlalele interne ale Goldman Sachs si a-si ascunde pariul de 8,3 miliarde de dolari pe bursa de marfuri de la Chicago, cea mai mare din lume. De asemenea, a vrut sa ascunda si eventualele castiguri sau pierderi care aveau sa urmeze, se arata in plangerea depusa joi de Autoritatea de reglementare a pietelor de marfuri si de contracte futures din SUA. 

Matthew Marshall Taylor a reusit sa mascheze riscurile pe care si le asumase prin ocolirea sistemelor interne automate de tranzactionare si introducerea manuala de tranzactii "inventate". 

Goldman Sachs nu a fost identificata ca parte in proces, insa in plangere se precizeaza ca fraudele sunt din perioada in care Taylor a lucrat la banca. 

"Matt Taylor a raspuns prin afirmatii false la intrebarile noastre referitoare la nereguli pe care le-am depistat in timpul sedintei de tranzactionare din 14 decembrie 2007. Si-a recunoscut faptele dupa inchiderea pietei si a fost suspendat imediat si la scurt timp concediat", a declarat purtatorul de cuvant al Goldman Sachs Michael DuVally. 

Incidentul nu a afectat fondurile clientilor Goldman Sachs, iar banca si-a consolidat ulterior controalele interne.