"Sunt constient ca alegatorii greci trebuie sa aiba suveranitate deplina, dar trebuie sa ii avertizez ca, daca va exista impresia ca nu isi vor respecta angajamentele asumate si ca vor evita perspectiva redresarii, atunci vor aparea tari care ar prefera sa termine cu prezenta Greciei in zona euro", a declarat Hollande, potrivit Mediafax.

"Eu respect poporul grec. El va decide ce va dori cu ocazia scrutinului din iunie", a spus Hollande.

"Eu sunt favorabil ramanerii Greciei in zona euro, dar grecii trrebuie sa stie ca acest lucru presupune existenta unei relatii de incredere", adauga Hollande.

Pe masura ce data alegerilor din Grecia - 17 iunie, se apropie, tot mai multe voci de la Bruxelles si din tarile dezvoltate ale zonei euro avertizeaza ca Grecia ar putea iesi din uniunea monetara daca nu-si respecta angajamentele fata de CE si FMI.

Aceste declaratii vin in contextul in care sondajele de la Atena dau ca posibila castigarea alegerilor de catre Syriza, partidul ai carui lideri spun ca in cazul in care preiau puterea renunta la planul de masuri de austeritate impus de institutiile internationale in schimbul ajutorului financiar.

Pe de alta parte, presa elena a scris ieri ca Grecia mai are in conturile bugetului de stat aproximativ doua miliarde de euro, iar aceste fonduri vor ajunge pentru plata salariilor angajatilor din domeniul public si pensiilor doar pana pe 20 iulie. Ministerul grec al Finantelor nu a dezmintit informatia dezvaluita de ziarul Kathimerini.