Grupul bancar italian Intesa Sanpaolo SpA este prezent şi pe piaţa din România.

Euronext, care concurează cu bursele din Elveţia şi Germania pentru preluarea operatorului Bursei de la Milano, a precizat că nu există certitudini că oferta non-angajantă va duce la o tranzacţie.

"Propusa combinare dintre Borsa Italiana şi Euronext va crea un jucător cheie pe pieţele de capital din Europa continentală, iar Italia va fi cel mai mare contributor la veniturile grupului extins Euronext. Noua entitate va sprijini crearea uniunii pieţelor europene de capital şi va sprijini economiile locale", se arată într-un comunicat al operatorului bursier pan-european, potrivit Agerpres.

Autorităţile de la Roma au anunţat că toate ofertele vor fi analizate cu atenţie de Guvern şi de autorităţile de reglementare.

Bursa de la Londra (London Stock Exchange Group Plc - LSE), care a cumpărat în 2007 Borsa Italiana cu 1,6 miliarde de euro, a anunţat că ar putea vinde, parţial sau integral, operatorul Bursei de la Milano, ca să obţină aprobarea UE pentru planificata achiziţionare a companiei de analiză a datelor Refinitiv, o tranzacţie de 27 miliarde de dolari, menită să extindă activităţile de tranzacţionare ale LSE.

Presa din Italia estimează că firmele interesate de preluarea operatorului Bursei de la Milano ar putea oferi între 3,3 şi 3,7 miliarde de euro.

Euronext este un jucător mic comparativ cu rivalii săi europeni - London Stock Exchange (LSE) şi Deutsche Bourse (DB) - dar şi-a extins treptat operaţiunile. Recent, Euronext a achiziţionat Oslo Bors, iar Norvegia a devenit a şasea ţară europeană în care operează Euronext, după Franţa, Olanda, Belgia, Portugalia şi Irlanda.