Vorbim despre un Chevrolet Corvette, un coupe albastru, care a stat in garaj aproape 20 de ani, inainte de a fi cumparat de actualul proprietar. Acesta din urma este cel de-al treilea posesor al automobilului.

Desi nu poate fi catalogat drept un autoturism de drum lung, neputand parcurge distante foarte mari, ceea ce o face sa fie cu adevarat valoroasa sunt piesele sale originale. Singurele care au fost schimbate au fost carburatorul, pompa de apa, toba de esapament si rotile. Motorul masinii este original. In plus, Corbette-ul este dotat cu aer conditionat si geamuri electrice.

Masina a ajuns la Neil Armstrong in 1966, in urma unui program special, initiat de dealerul celor de la Chevrolet, Jim Rathman, sustine actualul detinator al masinii, citat de Daily Mail. Practic, cei de la Chevrolet incheiasera un parteneriat cu NASA prin care ofereau astronautilor posibilitatea de a le conduce masini exclusiviste timp de un an, in urma semnarii unui contract. Rathman spera astfel la o crestere a vanzarilor, prin asocierea masinii cu persoane publice.

Armstrong a renuntat insa la coupe-ul albastru dupa doar un an, iar masina a fost achizitionata de un alt angajat al NASA, care a pastrat-o timp de mai bine de patru decenii, dupa care i-a vandut-o actualului posesor.

Parteneriatul dintre cei de la General Motors (cei care produc Chevrolet) si NASA dateaza inca din anul 1961, cand CEO-ul companiei, Ed Cole i-a oferit cel mai nou model primului american care a ajuns in spatiu, Alan Shepard.

Sursa foto: eBay, GM