Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple.

Într-un comunicat de presă comun publicat miercuri, Foxconn şi Geely au precizat că vor deţine fiecare 50% dintr-un nou joint venture care va oferi servicii de producţie şi consultanţă pentru companiile auto din întreaga lume.

Aceasta este cel mai recent demers al Foxconn în sectorul auto, după ce aceeaşi companie a informat săptămâna trecută că a încheiat un parteneriat cu startup-ul chinez Byton şi Nanjing Economic and Technological Development Zone pentru a începe să producă automobile electrice de tip SUV în 2022.

Pentru Geely, compania care deţine Volvo Cars şi un pachet de 9,7% din acţiunile Daimler AG, parteneriatul cu Foxconn îi va permite să îşi îmbunătăţească gradul de utilizare a uzinelor sale din China.

Principala divizie a grupului chinez, Geely Automobile, are capacitatea de a produce peste două milioane de autovehicule pe an, însă în 2020 a vândut doar 1,32 milioane vehicule, scrie Agerpres.

În paralel, în presă au apărut speculaţii că grupul american Apple lucrează la propriile sale vehicule electrice. Chiar dacă va mai dura câţiva ani până când Apple va lansa pe piaţă un automobil electric, analiştii susţin că grupul american va fi nevoit să se alieze cu un partener din industria auto, deoarece construcţia de la zero a unei uzine de asamblare poate costa miliarde de dolari şi mai mulţi ani.

Presa sud-coreeană susţine că producătorul auto Hyundai Motor şi Apple Inc intenţionează să semneze, până în luna martie, un acord de parteneriat privind automobilele electrice, în ideea de a demara producţia încă din 2024 în SUA.