Pana in prezent, expertii nu au reusit sa identifice sursa epidemiei, care s-a soldat cu moartea a cel putin 19 persoane in Europa.

Cotidianul german Bild a anuntat vineri seara ca politia din Hamburg ancheteaza doi distribuitori de alimente si un restaurant, in baza unor suspiciuni ca acestea ar fi vandut legume contaminate. "Investigatia are legatura cu castravetii contaminati", a afirmat politia locala, citata de Bild.

Initial, autoritatile germane au afirmat ca epidemia a fost provocata de castraveti contaminati importati din Spania, insa ulterior au anuntat ca acestia erau purtatori ai unei tulpini mult mai putin virulente a bacteriei.

Nici romanii nu mai cumpara castraveti

Isteria castravetilor contaminate cu E.coli a ajuns, ieri, si la noi, dupa ce Germania si Cehia au interzis importurile de legume din Uniunea Europeana. In Romania, producatorii nostri arunca zilnic sute de tone de castraveti pe care strainii nu-i mai vor. Iar cererea romanilor s-a prabusit si ea cu 80%.

Harta tarilor afectate de isteria bacteriei ucigase. Exporturile de legume, la pamant. Ce se intampla in Romania VIDEO

Isteria “castravetilor ucigasi” a ajuns si in Romania. Cat pierd producatorii romani din cauza blocarii exporturilor

Depozitele serelor de langa Bucuresti sunt pline pana la refuz. Adevaratul dezastru provocat de isteria E.coli - productia dintr-o sera, peste 250 de tone de castraveti pe zi, va ajunge direct la gunoi.

Nu trebuie sa ne fie frica de castravetii romanesti, spun autoritatile. Testele facute in laboratoarele Autoritatii Sanitar Veterinare arata ca legumele noastre sunt absolut sigure. In plus, producatorii sunt gata sa ne demonstreze asta pe propria piele.

Citeste si:

O nava spatiala sau o tona de aur. Ce extravagante si-ar permite fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, din averea de 7 mld. $

Modele Dacia cu viata scurta. Prototipuri "mesterite" de-a lungul anilor de inginerii de la Mioveni

Joburi de vara in strainatate! Europenii angajeaza zeci de mii de romani in turism, industrie si agricultura