"Facand asta, putem strange 10 miliarde de dolari anual si plati cu usurinta pentru zid cu ajutorul acestui singur mecanism", le-a declarat Sean Spicer jurnalistilor aflati la bordul avionului prezidential Air Force One la intoarcerea de la Philadelphia.

De cealalata parte, presedintele mexican Enrique Pena Nieto si-a anulat vizita la Washington, unde urma sa aiba o runda de discutii cu presedintele Donald Trump.

"In aceasta dimineata am informat Casa Alba ca nu voi lua parte la reuniunea de lucru pe care o aveam programata cu Donald Trump", a anuntat Enrique Pena Nieto.

Presedintele Mexicului a precizat ca este, in continuare, dispus sa colaboreze cu SUA pentru acorduri reciproc avantajoase.

Miercuri, Enrique Pena Nieto condamnase proiectul zidului de la frontiera cu SUA, pentru constructia caruia omologul sau american Donald Trump a emis un ordin executiv.

"Regret si condamn decizia Statelor Unite de a continua constructia zidului care, de ani de zile, in loc sa ne uneasca, ne desparte", a spus Pena Nieto intr-un mesaj video difuzat pe contul sau de Twitter.

"Mexicul nu crede in ziduri. Am spus-o de mai multe ori: Mexicul nu va plati niciun zid", a reactionat el la promisiunile lui Trump ca zidul va fi platit de mexicani.

Opozitia din Mexic ii ceruse deja presedintelui sa anuleze vizita la Washington, care urma sa aiba loc martea viitoare. Insusi Donald Trump i-a recomandat, miercuri, sa anuleze viza daca Mexicul nu e dispus sa achite costul construirii zidului.

In acest concext, ministrul de Finante german, Wolfgang Schaeuble, a avertizat, vineri dimineata, ca doua riscuri uriase pentru economia globala sunt reprezentate in acest moment de iesirea Marii Britanii din UE, precum si de deciziile luate de administratia Donald Trump.

”Actualul risc la adresa economiei globale ramane cu siguranta unul remarcabil”, a declarat ministrul german, care a atras atentia asupra Brexitului si deciziilor ingrijoratoare ale administratiei Trump, care tocmai a anuntat o taxa vamala de 20% pe toate bunurile importate din Mexic pentru a finanta construirea unui zid la granita sudica a Statelor Unite.