"Procurorul este de acord cu eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn pe propria raspundere", a dezvaluit televiziunea Bloomberg, care citeaza surse apropiate dosarului, precizand ca acuzatului ii va fi restituita cautiunea.

Justitia americana a acceptat sa ii ridice cautiunea lui Dominique Strauss-Kahn, dar acuzarea nu este dispusa sa renunte la dosarul impotriva lui, relateaza AFP.

Judecatorul a precizat ca dosarul lui Dominique Strauss-Kahn nu este inca inchis, urmatoarea audiere fiind fixata pentru 18 iulie. La incheierea audierii, fostul director al FMI a iesit din tribunal zambind, alaturi de sotia sa, Anne Sinclair.

Fostul sef al Fondului va fi supus in continuare unor restrictii de calatorie, au declarat unele surse din interior pentru Bloomberg, ce nu au dorit sa fie cunoscute, intrucat nu au voie sa faca afirmatii in aceasta privinta.

Biroul de Avocatura din Manhattan planuieste sa raporteze Judecatoriei din New York despre indoielile pe care judecatorii le au cu privire la credibilitatea victimei, scrie Bloomberg.

"Biroul de avocatura va continua sa investigheze faptele
din cadrul acestui fapt, oriunde ar duce rezultatele, a declarat purtatorul de cuvant al Manhattan District Attorney Cyrus Vance, Erin Duggan, intr-un e-mail dat publicitatii astazi ca raspuns la intrebarile despre manipularea de procedura.

Fostul director general al FMI a fost retinut pe 14 mai, la bordul unui avion care se pregatea sa decoleze catre Paris si acuzat de agresiune sexuala asupra unei cameriste de la hotelul Sofitel din Manhattan.

A doua zi dupa ce a fost retinut, Dominique Strauss-Kahn a fost plasat, impreuna cu alti patru barbati, intr-o camera din comisariatul din Harlem, iar camerista din Guineea care il acuza de agresiune sexuala l-a identificat oficial. El a respins acuzatiile, pledand nevinovat pe tot timpul procesului.

Judecatorul instantei din Manhattan a aprobat pe 21 mai eliberarea pe cautiune a lui Strauss-Kahn, hotarand totodata arestarea sa la domiciliu. Cautiunea pe care acesta a trebuit s-o plateasca a fost fixata la un milion de dolari, iar depozitul de garantie de cinci milioane de dolari. In plus, acesta a fost obligat sa accepte paza armata si sa poarte o bratara de supraveghere.

Ulterior, Strauss-Kahn a demisionat din functia de director general al FMI, fiind inlocuit zilele trecute cu ministrul de Finante francez, Christine Lagarde.

Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn ar putea cere retragerea acuzatiilor in cazul acestuia, in conditiile in care au aparut dovezi noi legate de credibilitatea cameristei. New York Times sustine ca politia ar avea o inregistrarea in care apare camerista care ar fi discutat cu condamnat pentru trafic de droguri despre beneficiile pe care le-ar avea in cazul in care ar depune marturie impotriva directorului Fondului.

Citeste si:

Surpriza in dosarul fostului sef al FMI. Credibilitatea cameristei, pusa sub semnul intrebarii

Sa tot stai in arest la domiciliu. Cum arata casa in care va locui Strauss-Kahn sub supraveghere. FOTO

Ministrul francez de finante, Christine Lagarde este noul sef al Fondului Monetar International