Anchetatori ai Bundesbank vor calatori la New York saptamana urmatoare.

Investigatia urmeaza sa stabileasca daca cea mai mare banca din Germania a supraevaluat intentionat instrumente financiare derivate, astfel incat sa evite un eventual ajutor de stat.  Expertii bancii centrale vor discuta cu persoane care au informatii despre tranzactiile Deustche Bank din perioada 2006-2009, inclusiv fosti angajati. 

Ancheta deschide un nou front pentru Deutsche Bank, noteaza Financial Times. Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA se afla printre autoritatile de reglementare care cerceteaza deja cazul.  Banca germana a negat pana in prezent acuzatiile. 

Trei angajati ai Deutsche Bank au contactat separat Comisia pentru bursa din SUA cu acuzatii ca banca a supraevaluat in timpul crizei financiare o pozitie uriasa de trading, cu o valoare de 130 de miliarde de dolari. 

Traderii ar fi evitat inregistrarea pierderilor in timpul turbulentelor financiare din 2007-2009, iar conducerea era la curent cu situatia, au afirmat acestia. Daca pierderile ar fi fost inregistrat corect, ar fi depasit 4 miliarde de dolari si ar fi putut ajunge chiar pana la 12 miliarde de dolari.