Se pare ca Deutsche a supraevaluat o pozitie pe instrumente derivate si a ascuns astfel o pierdere care ar fi depasit 4 miliarde de dolari si ar fi putut ajunge la 12 miliarde de doalari, au declarat pentru Financial Times surse apropiate situatiei. 

Cei trei sustin ca daca Deutsche Bank ar fi inregistrat corect pozitiile, in valoare teoretica de 130 de miliarde de dolari, capitalul ar fi scazut la un nivel periculos in timpul crizei financiare, iar banca s-ar fi putut gasi in situatia de a avea nevoie de ajutor guvernamental pentru a supravietui.  In schimb, traderii DB ar fi evitat sa inregistreze instrumentele financiare la valoarea de piata in timpul crizei din 2007-2009. Directori seniori din conducerea bancii au avut cunostinta de aceasta strategie, afirma fostii angajati.  Doi dintre acestia sustin ca Deutsche Bank a inregistrat incorect si valoarea unei asigurari pentru aceste pozitii, achizitionate in 2009 de la compania Berkshire Hathaway, condusa de Warren Buffet. Existenta acestor aranjamente nu a fost dezvaluita anterior. 

Deutsche Bank a afirmat, intr-un comunicat, ca acuzatiile sunt vechi de doi ani si jumatate, fiind facute publice in iunie 2011. Acuzatiile au facut subiectul "unei investigatii atente si amanuntite", fiind in fapt "complet nefondate", potrivit bancii. 

Investigatia a aratat ca afirmatiile privind presupusele practici incorecte vin din partea unor persoane care nu au avut informatii directe despre aspecte cheie, potrivit reprezentantilor insttiutiei de credit.

Deutsche a promis sa "continue sa coopereze fara rezerve cu investigatia comisiei pentru bursa si valori mobiliare din SUA".  Sesizarile au fost depuse, fara legaturi intre ele, in momente diferite in 2010 si 2011. 

Doi dintre fostii angajati au afirmat ca au fost impinsi sa paraseasca banca, dupa ce si-au raportat superiorilor ingrijorarea.