La începutul lunii octombrie, banca de pe Wall Street recomandase o serie de poziţii scurte pentru dolar, faţă de monedele din G10, avertizând că riscurile legate de studiile clinice pentru vaccinurile destinate Covid-19 şi alegerile din Statele Unite au un efect negativ asupra dolarului.

Cu toate acestea, Franţa şi Germania au anunţat săptămâna trecută noi restricţii pentru ţine sub control răspândirea noului coronavirus, iar BCE a sugerat că va relaxa politica monetară în decembrie, complicând perspectiva monedei unice.

”Pe de o parte, scenariul unui ‘val albastru’ în alegerile americane şi confirmarea unui vaccin (aşteptat în noiembrie) ar stimula probabil activele ciclice, inclusiv euro”, a afirmat co-directorul pentru strategii pe pieţe valutare al Goldman Sachs Zach Pandl, într-o notă adresată luni clienţilor, potrivit News.ro.

Pe de altă parte, creşterea PIB-ului zonei euro pe termen sccurt ar putea fi inferioară cu mult altor regiuni şi ne putem aştepta ca pieţele să ia în calcul o reducere a dobânzii la depozite, chiar dacă Consiliul Guvernatorilor va recalibra în ultimă instanţă alte instrumente”, a arătat Pandl.