Exercitiul, organizat in statia de metrou dezafectata Aldwych, va continua si-n cursul zilei de astazi si va testa, astfel, reactiile serviciilor de urgenta in cazul unui eventual atac.

Aceste exercitii sunt "vitale", a apreciat Chris Allison, responsabilul Scotland Yard pentru securitatea Jocurilor Olimpice (JO). "Avem nevoie sa stim ca avem persoanele potrivite in locurile potrivite", a adaugat el.

"Nu vom lasa nimic la intamplare si vom testa minutios intreg sistemul, la nivelul Guvernului, organizatorilor Jocurilor si al serviciilor de urgenta, pentru a fi pregatiti pentru orice eventualitate", a declarat ministrul de Interne, Theresa May, care a asistat la exercitiu in compania primarului Londrei, Boris Johnson.

"Vom demonstra lumii intregi ca Londra este pregatita sa gazduiasca Jocurile", a apreciat la randul sau un reprezentant al pompierillor din Londra, David Whiting.

Dispozitivul de securitate pentru JO prevede mobilizarea de avioane, doua nave de razboi, precum si 23.700 de persoane, partial din cadrul armatei (13.500 de militari) dar si din cadrul societatilor de securitate private si cel putin 3.000 de voluntari.

In iulie 2005, capitala britanica a fost tinta mai multor atentate care s-au soldat cu 52 de morti, pe langa cei patru kamikaze, toti de nationalitate britanica.