Conform estimarilor politiei, numai la manifestatia de la Tel Aviv au participat circa 50.000 de persoane.

In ultimele saptamani, activistii au ridicat tabere de corturi in orase din intreaga tara, pentru a cere preturi rezonabile la cumpararea locuintelor si plata chiriilor si a protesta fata de ceea ce considera drept injustitie sociala.

Cerand guvernului sa ia masuri, multi dintre demonstrantii de la Tel Aviv au purtat pancarte pe care scria "Oamenii cer dreptate sociala", "Statul-providenta acum" sau "Cand guvernul este impotriva oamenilor, oamenii sunt impotriva guvernului".

Intr-o incercare de a reduce presiunea exercitata asupra guvernului, premierul Benjamin Netanyahu a anuntat marti o serie de masuri in vederea reducerii preturilor locuintelor, insa activistii au apreciat ca acestea sunt insuficiente.

Protestatarii - care au organizat manifestatii si la Ierusalim, Haifa, Beersheba, Nazaret, Kiryat Shmona sau Ashkelon - au formulat o lista de revendicari legate de controlul preturilor, educatie, asistenta medicala si acordarea de beneficii pentru diferite categorii de functionari publici, potrivit Jerusalem Post.