"Este crucial să ştim cum funcţionează sistemul de remunerare deoarece acolo se văd toate discriminările de care suferim în calitate de femei, de-a lungul carierei noastre profesionale şi a vieţii noastre", a declarat ministrul Muncii, Yolanda Diaz, într-o conferinţă de presă.

Grila salarială va trebui să cuprindă în special salariul mediu şi median în vigoare în companie, detaliat pe sexe, pentru fiecare categorie profesională sau tip de post de muncă, pentru a respecta o "obligaţie de remuneraţie egală la o muncă de valoare egală", se precizează în textul decretului, potrivit Agerpres.

Această obligaţie de transparenţă ar urma să permită salariaţilor şi sindicatelor să poate cere o egalitate salarială, în cadrul companiei sau în justiţie, a explicat Yolanda Diaz.

Măsura vizează numai companiile care au mai mult de 50 de salariaţi şi care au la dispoziţie şase luni pentru a se conforma noului regulament, care a rezultat în urma unui acord între principalele sindicate şi Guvernul premierului Pedro Sanchez. În schimb, principala organizaţie patronală din Spania a refuzat să se alăture acestui acord.

Potrivit celor mai recente date disponibile pe Eurostat, în 2018 femeile din Spania câştigau, în medie, cu 14% mai puţin decât bărbaţii din Spania. Conform acestor cifre situaţia din Spania este puţin mai bună decât media europeană (14,8%) sau decât situaţia din Franţa (15,5%).