Misty Pinson, purtator de cuvant al Spirit Airlines, sustine ca introducerea taxei nu are nimic de a face cu perioada alegerilor, totul fiind doar o coincidenta.

Calatorii care platesc in avans beneficiaza de reduceri considerabile, in functie de modul in care au facut rezervarea (prin telefon, online sau pe baza legitimatiei de membru).

"Cu siguranta nu ne dorim ca aceste stiri sa treaca neobservate, vrem ca oamenii sa fie informati de schimbarile aparute. Taxa este intentionat foarte mare, pentru a-i face pe pasageri sa isi rezerve bagajele dinainte si sa nu mai astepte prea mult pana ajung la poarta de imbarcare. Cand se intampla asta, tot procesul de imbarcare se incetineste", a adaugat Misty Pinson.

Programul se numeste "Vino cu mai mult, plateste mai putin", iar compania spune ca de cand a fost introdus s-au economisit aproape 23 milioane de litri de combustibil. Domestic Airlines a fost prima companie aeriana comerciala care a introdus o taxa pentru bagajele de mana, iar lor li s-au alaturat la scurt timp Allegiant Airlines si Wizz Air, care a introdus o taxa de 10 euro.