Concedierile masive vin pe fondul problemelor companiei legate de numărului limitat de clienţi pe care poate să îi primească din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Compania a făcut acest anunţ într-un document depus la Comisia americană pentru bursă şi valori mobileare (SEC), scrie News.ro.

La începutul acestei luni, Disney a informat că va suplimenta numărul de agajaţi trimişi în şomaj tehnic de la parcul său tematic din sudul Californiei, din cauza incertitudinilor legate de momentul în care autorităţile statului vor permite redeschiderea parcurilor.

Parcurile tematice ale Disney din Florida şi cele din afara Statelor Unite au fost redeschise pe parcursul acestui an fără să aibă loc o creştere majoră a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dar cu măsuri stricte de distanţare socială, testare şi purtarea măştilor de protecţie.

Disneyland Paris a fost închis din nou la sfârşitul lunii trecute, când Franţa a impus o nouă carantină naţională pentru a combate al doilea val al cazurilor de coronavirus.

Parcurile tematice din Shanghai, Hong Kong şi Tokyo sunt deschise.

Disney nu a răspuns unei întrebări din partea Reuters, dacă cele 28.000 de concedieri anunţate anterior sunt incluse în noile date, dar un purtător de cuvânt al companiei a confirmat pentru Variety că acestea includ numărul anunţat anterior.