Fiecare fel de mancare servit fostului agent KGB "obsedat de securitate" este verificat de catre un degustator profesionist cu o calificare medicala, care se asigura ca este complet sigur sa fie consumat.

"Inca mai exista degustatori la Kremlin, unde un doctor verifica fiecare fel in parte, impreuna cu bucatarul", a declarat Gilles Bragard, fondatorul unui club de bucatari de elita care gatesc pentru cei mai puternici oameni politici din lume.

Intr-o interventie in cadrul unei reuniuni a "Club des Chefs des Chefs", la Paris, Bragard a mai dezvaluit ca presedintilor americani le place ca mancarea lor sa fie "autorizata din punct de vede al securitatii". Intre acestia se afla si George Bush, care a pus doi fosti agenti FBI sa guste fiecare fel in parte in timpul unei vizite la Londra.

De asemenea, liderii americani sunt suspiciosi in special cu mancarea de origine non-americana. Despre secretarul de stat Hillary Clinton se spune ca a "scapat de bucatarul francez cand a sosit la Casa Alba, considerand felurile acestuia prea bogate", informeaza Daily Mail. 

Intre alte astfel de "informatii fascinante", aflam ca baroana Thatcher era deosebit de atenta la pret, interesandu-se, spre exemplu, cat a costat friptura de vita cu ciuperci Morille oferita fostului presedinte socialist Francois Mitterrand. Lady Tatcher l-a felicitat pe Mosimann pentru calitatea felului, ani mai tarziu, dupa care i-a spus "a fost foarte scump". 

In prezent, presedintele american Barack Obama detesta sfecla, iar francezul Francois Hollande anghinara. Insa, a spus Bragard, Hollande si cancelarul german Angela merkel "adora branza", pe cand lui Obama si sotiei sale, Michelle, cel mai mult le plac "fructele si legumele".