Începând de luni, preţul unui litru de benzină cu cifra octanică 91 a fost majorat până la 1,37 riali (0,37 cenţi) de la 0,75 riali, în timp ce preţul unui litru de benzină cu cifra octanică 95 a fost majorat la 2,04 riali de la 0,90 riali.

Preţul motorinei pentru camioane a rămas nemodificat. Chiar şi după majorare, preţul la benzină în Arabia Saudită este unul din cele mai mici din întreaga lume.

De asemenea, Arabia Saudită a introdus luni o Taxă pe Valoarea Adăugată (TVA) de 5% pentru majoritatea bunurilor şi serviciilor pentru a acoperi deficitul bugetar.

La finele lunii trecute, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman a anunţat că data ţintă pentru eliminarea deficitului bugetar a fost amânată pentru 2023 în loc de data iniţială de 2020, pentru a reduce presiunile la adresa creşterii economice.

Anterior, în luna aprilie a acestui an, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman a dezvăluit un vast plan de reforme, denumit "Vision 2030", care are drept obiectiv diversificarea economiei saudite, care depinde în mare parte de exporturile de petrol.