Într-un comunicat de presă difuzat marţi, cabinetul de miniştrii de la Riad a anunţat că plăţile către familiile cu venituri mici vor începe în data de 21 decembrie şi vor fi revizuite trimestrial, scrie Agerpres.

Sumele de bani primite de familii vor varia în funcţie de veniturile lor şi de numărul de membri. Plăţile vor fi efectuate în data de 10 a fiecărei luni, se arată într-un document publicat de agenţia de presă oficială.

Guvernul saudit vrea să reducă impactul asupra veniturilor familiilor provocat de măsurile de reformare a economiei adoptate ca urmare a scăderii veniturilor din petrol. Pentru a evita să recurgă la economii, autorităţile de la Riad au renunţat la proiectele considerate că nu sunt necesare, au redus subvenţiile şi intenţionează de asemenea să introducă o Taxă pe Valoarea Adăugată.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, în primul trimestru din 2018, preţurile la benzină urmează să fie majorate cu aproximativ 80% în timp ce preţurile la combustibil pentru avioane vor fi aduse la nivelul internaţional dintr-un singur pas. De asemenea, preţurile la benzină şi alţi combustibili precum motorină, kerosen şi păcură vor fi majorate treptat pe parcursul mai multor ani.

Prinţul moştenitor Mohammed bin Salman vrea să reducă dependenţa de petrol a Arabiei Saudite. Planul său vizează creşterea veniturilor care nu au legătură cu petrolul şi vânzarea unor participaţii la companiile de stat precum gigantul Saudi Aramco.