El a spus ca pietele sunt incorecte in multe privinte fata de investitorii individuali si a facut mai multe recomandari autoritatilor de supraveghere a pietei financiare.

In opinia sa, comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC) ar trebui sa aiba mai multe resurse pentru protejarea investitorilor.

SEC este puternic subcapitalizata, nu are bani pentru angajarea persoanelor potrivite. Practic, institutia este o baza de antrenament, iar in momentul in care angajatii devin calificati, pleaca sa lucreze la firme private, a aratat el.

"Nu m-au prins pentru ca informatorul, Harry Markopolos, ii ducea pe o pista gresita. A fost un idiot", a declarat Madoff intr-un interviu pentru MarketWatch.

Fondurile de hedging sunt un pericol pentru piata financiara si trebuie sa fie inregistrate la SEC, a aratat Madoff.

O deficienta majora existenta pe Wall Street este exceptarea fondurilor de hedging de la conditiile inregistrarii la SEC, daca administreaza fonduri de sub 100 de milioane de dolari.

Madoff a spus ca nu s-a inregistrat la SEC in calitate de consultant de investitii pana in 2006.

"Din 2006 pana in 2008, cand am fost prins, nu am avut vreo inspectie de la SEC. Ar trebui sa o faca o data la doi ani. Daca as fi fost verificat as fi fost prins mai devreme", a spus el.

De asemenea, companiile de brokeraj si consultantii ar trebui sa aiba custozi independenti.

"Daca ar fi fost asa si as fi fost inspectat de SEC, ar fi verificat conturile costodelui si ar fi vazut ca fondurile trecute in registrele mele nu corespund cu cele din conturi si as fi fost prins", a explicat fostul investitor.

In plus, firmele de audit ar trebui sa verifice alte firme de audit, a adaugat Madoff, ceea ce ar garanta ca acestea efectueaza controalele corect. El a aratat ca aceste firme folosesc drept scuza concurenta dintre ele.

In opinia lui Madoff, un control corect de audit ar scoate la iveala majoritatea fraudelor care au loc.

Bernard Madoff este un fost finantist si un escroc american, fost director fara rol executiv la bursa Nasdaq din New York.

Madoff a fost judecat in 2009 in Statele Unite pentu cea mai mare schema Ponzi din istorie, justitia condamnandu-l la 150 de ani de inchisoare dupa fraudarea a mii de investitori.