"Toata lumea vorbeste despre teama de a traversa podul. Cand le-am spus oamenilor ca am gasit pe cineva care imi va conduce masina pentru a traversa podul, au ras la inceput. Insa, adevarul este ca tuturor le este frica de pod", a declarat Carolyn Casey, care locuieste in Washington si trebuie sa traverseze podul pentru a ajunge la cea de-a doua casa pe care o are St. Michaels, Maryland, scrie Daily Mail.

Un antreprenor local, Alex Robinson, a decis sa profite de pe urma fricii oamenilor, taxandu-i pentru a-i ajuta sa traverseze podul in propriile lor masini.

Podul a fost catalogat de revista Travel & Leisure Magazine drept unul dintre cele mai infricosatoare poduri din lume, din cauza panicii pe care o provoaca in randul locuitorilor din Maryland.

Si asta pentru ca este o adevarata aventura sa traversezi Bay Bridge, care se intinde pe o distanta de 6.900 de metri, iar cel mai inalt punct al constructiei se afla la 56 de metri. De cele mai multe ori, constructia este afectata de furtuni puternice, vizibilitatea devenind foarte redusa.

Mai intai, conducatorii auto trebuie sa treaca de o zona cu curba a podului, urmata de o portiune de urcare, apoi coborare abrupta. Podul se continua cu un tunel sub apa, pentru a permite navelor sa treaca pe deasupra, iar acoperisul acestuia provoaca o stare de claustrofobie.

Alex Robinson a declarat ca, de cele mai multe ori, trebuie sa joace rolul unui psiholog pentru cei pe care ii ajuta. "Cei mai multi clienti, extrem de stresati, vorbesc foarte mult in timpul calatoriei pentru a uita unde sunt. Stresul si anxietatea lor depind de starea mea psihica", a spus acesta.