Pasagerii norvegieni vor da tonul in materie de design atunci cand vor 'bate" lumea-n lung si-n lat. In timp ce pasapoartele cetatenilor din UE sunt colorate intr-un visiniu inofensiv si indistinct, aceasta natiune scandinava si-a propus sa iasa in evidenta prin alb, turcoaz si rosu.

Surpriza totala e data de o particularitate care-i va uimi pe functionarii de la "Control pasapoarte" din intreaga lume.

Interpretari minimaliste ale celor mai tari peisaje si fenomene naturale particulare Norvegiei se regasesc intre paginile documentului. Iar in momentul in care staff-ul aeroportului trece pasaportul sub UV, luminile nordului vor aparea instantaneu pe hartie.

Ideea apartine agentiei locale Neue Design Studio, care a castigat competitia pentru refacerea designului documentelor de identitate la nivel national. 

 

Neue Design Studio: "Natura a fost intotdeauna parte esentiala a identitatii si traditiilor Norvegiei, dar si fundament esential al bunastarii noastre. Peisajele, cu particularitatile lor de la sud la nord, au stat la baza conceptului nostru de  design".

Noile pasapoarte vor intra in circulatie in doi ani.

Sursa foto: Neue Design Studio