Un raport UE publicat marti reitera temerile ca prognozele de crestere ale guvernului spaniol, care stau la baza tintelor fiscale, ar fi supraoptimiste, si a recomandat masuri precum reducerea contributiilor sociale pentru a imbunatati competitivitatea economica.

CE sugereaza ca autoritatile ar putea creste din nou TVA, la fel ca in iulie anul trecut, pentru a compensa scaderea veniturilor la buget.

"Nu vom urma aceasta propunere pe termen scurt", a declarat ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado, la un post de radio.

Ea a adaugat ca majorarea TVA nu ar ajuta cresterea economica, iar luarea in calcul a scaderii contributiilor sociale nu este rezonabila, deoarece acestea ajuta la plata pensiilor.

Spania trebuie sa se apere de speculatiile care circula pe pietele financiare cu privire la activitatea economica incetinita si costurile ridicate de finantare a datoriei de stat, factori care, in viziunea unor analisti si investitori, ar putea aduce tara in pragul unui imprumut extern de urgenta precum cele acordate Portugaliei si Irlandei.

Citeste si:

Topul facultatilor cautate de angajatori. Universitatile particulare, pe lista neagra

Cum produci din deseuri, comori. Povestea celor trei studenti care cumpara „mizerie” si fac bani

Romania a iesit din recesiune cu ajutorul Europei. PIB-ul a crescut cu 0,7%, ca urmare a exporturilor industriale