Buffett a abordat in timpul interviului subiecte de la bitcoin la Ucraina si pana la turneul de baschet NCAA din Statele Unite, scrie Mediafax.

In opinia "oracolului din Omaha", asa cum este supranumit Buffett, actiunile si dividendele vor continua sa creasca, iar economia americana va continua sa aiba o evolutie pozitiva in 2014, chiar daca ritmul va fi lent.

Buffet a avertizat in privinta vanzarii precipitate de actiuni, din cauza tensiunilor politice din Ucraina si a temerilor provocate de incetinirea cresterii economice in China.

In privinta bitcoin, Buffett considera ca moneda virtuala este un mijloc eficient de plata, dar ca la fel este si un cec. "Ideea ca bitcoin are vreo valoare intrinseca este doar o gluma", a apreciat miliardarul in varsta de 83 de ani.

Buffet a mai spus ca ar fi foarte surprins daca preturile actiunilor la nivel mondial vor scadea cu 50% in viitorul apropiat, fata de nivelul actual. El considera ca in anii urmatori va avea loc o noua criza financiara care va soca pietele financiare, dar acest fapt nu se va produce in viitorul apropiat.

"Oamenii se vor mai comporta intr-un mod nebunesc in urmatorii 50 de ani. Este insa extrem de improbabil sa o faca in urmatorii cativa ani, dupa ceea ce s-a intamplat in 2008. Odata ce au iesit din camera de urgenta, vor fi mai precauti o perioada", a explicat miliardarul.

Warren Buffet l-a depasit in topul miliardarilor la nivel global pe magnatul mexican Carlos Slim Helu, dupa ce averea acestuia a scazut joi cu 1,6 miliarde de dolari, si a devenit astfel al doilea cel mai bogat om din lume, dupa cofondatorul Microsoft Bill Gates.

Averea lui Buffett a scazut cu aproape 700 de milioane de dolari in urma sedintei bursiere de joi, insa se afla in urcare cu 2,6 miliarde de dolari fata de inceputul anului, la 63,4 miliarde de dolari, potrivit topului miliardarilor intocmit de Bloomberg. Actiunile companiei Berkshire Hathaway, care formeaza principalul activ al lui Buffett, au inchis joi in scadere cu 1%, dupa cresteri puternice in ultima saptamana.