"Europa s-a concentrat pe Ucraina si nu observa Romania, deoarece crede ca tara care nu este membra UE este o prada mai usoara pentru partidele politice europene. Socialistii europeni incearca sa-l protejeze pe Nastase, dar acest lucru se petrece in tacere", este de parere parlamentarul ucrainean.

"Multe proceduri in cazul lui Timosenko au fost lansate in timpul guvernarii precedente. Ganditi-va la decretul presedintelui Viktor Iuscenko emis dupa o reuniune a Consiliului de Securitate Nationala si Aparare in 2009, care a ordonat Parchetului General sa investigheze semnarea contractelor pentru gaze", este de parere parlamentarul Partidului Regiunilor din Ucraina, Leonid Kojara.

Kojara mai spune ca in Europa exista impresia ca rezultatul cazului Timosenko depinde de actualul presedinte, Viktor Ianukovici.

"Pe de o parte, presedintele este garantul drepturilor constitutionale si libertatilor cetatenilor. Dar pe de alta parte, este gresit sa-l fortezi pe Ianukovici sa intervina intr-un proces care a inceput cu mult inainte de presedintia sa. Cred ca rezolvarea acestei situatii prin mijloace ilegale cu unicul scop de a respecta cerintele Partidului Popular European va face mai mult rau Ucrainei".

Parlamentarul din Ucriana acuza Uniunea Europeana de standarde duble prin faptul ca se considera “mai buna si mai democratica decat Ucraina” si nu respecta legile nationale. De asemenea critica sistemul comunitar pentru ca ignora procesele similare din statele membre.