Acum zece ani, echipa de fotbal Real Oviedo juca alaturi de Real Madrid si Barcelona, dar managementul defectuos a adus intre timp echipa in pragul falimentului. Avand nevoie sa stranga 1,9 milioane de euro pana pe 17 noiembrie, oficialii clubului au anuntat ca scot la vanzare actiunile acestuia, pentru a atrage investitorii, noteaza CNN.  

Initiativa a avut succes, fanii echipei din toata lumea fiind anuntati pe Twitter de situatia precara a clubului. In ultimele doua saptamani acestia au cumparat actiuni in valoare de 1,9 milioane de dolari, una singura fiind cotata la 13 dolari.  

Carlos Slim a fost atat de impresionat de desfasurarea de forte, incat a investit alte 2,5 milioane de dolari, devenind astfel actionar majoritar.  

"Investitia are ca scop impulsionarea jucatorilor si a echipei, pentru ca aceasta sa ajunga acolo unde ii este locul, in concordanta cu valoarea si istoria sa", se arata intr-o declaratie oficiala a clubului.   

In septembrie, Carlos Slim a cumparat 30% din actiunile altor doua echipe de fotbal din Mexic, Pachuca si Leon, si planuieste sa foloseasca ultima achizitie pentru a facilita legaturile si schimburile intre fotbalul spaniol si cel din America Latina.  

Potrivit revistei Forbes, Carlos Slim este cea mai bogata persoana din lume, cu un venit net de 69 de miliarde de dolari, averea sa provenind in mare parte din domeniul telecomunicatiilor.