Adica de 93 de ori mai mult decat pretul mediu al locuintelor la nivel national, care depaseste cu putin 200.000 de lire sterline.

Cum era de asteptat, cel mai bogat om din Marea Britanie, magnatul Lakshmi Mittal, cu o avere estimata la aproape 24 de miliarde de lire sterline a cumparat de la seful Formulei 1, Bernie Ecclestone, o casa de 57 de milioane de lire, pe care a numit-o Taj Mittal.

Ulterior, omul de afaceri a mai cumparat o resedinta in aceeasi zona, la pretul record de 117 milioane de lire.

Printre cei care isi au resedinta in Kensington Palace Gardens se numara Jon Hunt, fondatorul agentiei imobiliare Foxtons. In prezent, acesta amenajeaza in zona un spatiu subteran pentru tenis, un centru de sanatate si un muzeu al masinilor vechi, in care vor putea fi vazute si sase Ferrari de colectie.

Un vecin al lui Hunt ceva mai instarit, oligarhul ucrainean Len Blavatnik, vrea de asemenea sa construiasca o piscina imensa, sala de sport si de cinema. Blavatnik, afaceristul care a facut o avere de 4,7 miliarde de lire sterline din afaceri cu petrol, i-a luat-o inainte lui Mittal si lui Roman Abramovici, si si-a cumparat casa care are 15 dormitoare in 2004, cu suma de 41 de milioane de lire.

Strada este infrumusetata de Palatul Kesington, fosta resedinta a printesei Diana, in care locuiesc acum rude de-ale sale. La capetele strazii se gasesc mai multe birourui de afaceri externe, consulate si ambasade, printre care cea a Israelului si a Rusiei.

A doua cea mai scumpa strada din zona este The Boltons, din Kesington, unde pretul mediu al caselor este 13,3 milioane de lire, iar cea de-a treia, Frognal Way, Camden, cu un pret mediu al resedintelor de care depaseste 10 milioane de lire.

Sursa foto: Daily Mail