Amintind ca FMI anticipeaza o activitate economica apropiata de recesiune (plus 0,2 la suta) in acest an in Rusia din cauza crizei din Ucraina, un oficial al Trezoreriei a afirmat ca, de la inceputul anului, piata bursiera rusa a scazut cu 13 la suta.

Potrivit lui Daniel Glaser, secretarul adjunct al Trezoreriei care se ocupa de lupta impotriva finantarii terorismului, rubla a pierdut 8 la suta din valoare de la inceputul anului, in timp ce banca centrala rusa a cheltuit 10 la suta din rezervele sale in valuta, respectiv 50 de miliarde de dolari, intr-un efort zadarnic de a o sustine.

Acest oficial a amintit, de asemenea, ca intre 100 de miliarde si 130 de miliarde de dolari in capital au parasit Rusia de la inceputul crizei, potrivit estimarilor FMI si ale Bancii Mondiale.

Banca Rossia, vizata de sanctiuni si considerata drept banca oficialilor de rang inalt din Rusia, a pierdut aproape un miliard de dolari depozit si a fost constransa sa vanda obligatiuni in valoare de 500 de milioane de dolari pentru a-si mentine lichiditatile, a asigurat acest oficial american.

"Este clar ca politica noastra de sanctiuni functioneaza", a afirmat acest reprezentant al Trezoreriei.