"Explozia a fost provocata de un barbat care a murit in atentat si a carui identitate exacta nu a fost stabilita. Documentele sale de calatorie constau intr-un permis de conducere fals din statul Michigan, SUA", a precizat ministrul aflat la Burgas, pe litoralul Marii Negre.

Anchetatorii israelieni au ajuns deja la fata locului, pentru a strange probe. Iar presedintele Bulgariei spera ca tragedia nu-i va descuraja pe turistii care intentionau sa-si petreaca vacanta, pe litoralul tarii sale. 

Explozia s-a petrecut in parcarea aeroportului din Burgas, la putin timp dupa ce turistii israelieni urcasera in cele trei autobuze care urmau sa ii duca la hotel. Autobuzul cu 40 de oameni la bord, majoritatea tineri, a devenit o imensa minge de foc.

Flacari uriase si o coloana groasa de fum au brazdat cerul, iar din vehicul a ramas o carcasa fumeginda.  

Echipele de salvare de la bordul ambulantelor si masinilor de pompieri au inceput sa-i preia pe raniti. Si-au dat repede seama ca pentru cinci dintre ei, nu mai puteau face nimic. Un alt ranit grav a murit la putin timp dupa ce a ajuns la spital.

Pentru rudele celor aflati la bord au urmat clipe chinuitoare de incertitudine.   

Autoritatile bulgare au dat asigurari ca incearca pe toate caile, sa descopere cine se afla in spatele atacului. 

Oficialii de la Ierusalim au fost transanti, sugerand ca Iranul este implicat direct in atentat.

"Este in mod clar un atentat terorist, pus la cale probabil de Hezbollah, Hamas, Jihadul Islamic sau oricare dintre gruparile troriste controlate de Iran", a declarat Ehud Barak, ministrul israelian al apararii.

In cursul noptii, la Burgas au aterizat doua avioane avand la bord echipe medicale speciale si diplomati israelieni, gata le ofere asistenta ranitilor.

Constienti de impactul pe cae l-ar putea avea asupra turistilor de pe litoralul bulgaresc,  autoritatile nu lasa nicio pista neverificata.

Orasul Burgas este in stare de soc dupa atentatul fara precedent in istoria Bulgariei moderne.Se pare ca autoritatile israeliene le-ar fi cerut oficialilor bulgari sa sporeasca masurile de siguranta pentru turistii israelieni care calatoresc in tara cu autobuzul, dupa ce in ianuarie a fost descoperit un colet suspect, pe ruta Turcia -Bulgaria.