Potrivit acestui sondaj, 17 la suta dintre persoanele intervievate considera ca "sigur" Franta ar putea cunoaste o situatie similara, in timp ce 32 la suta au raspuns "probabil ca da".

Dintre cei 51 la suta dintre respondenti care au raspuns negativ la aceasta intrebare, 37 la suta sustin ca Franta "probabil ca nu" va cunoaste o situatie similara, iar 14 la suta au declarat ca "sigur nu".

Acest rezultat este in regres in raport cu cel inregistrat in noiembrie (57 la suta), cu atat mai mult cu cat proportia francezilor convinsi ca un scenariu grec nu ar putea "cu siguranta" sa i se intample Frantei a crescut cu 12 puncte in trei luni (de la 2 la suta in noiembrie la 14 la suta in prezent), comenteaza cotidianul din Bordeaux.

"Aceasta tendinta tine fara indoiala de o accelerare a degradarii situatiei din Grecia, astfel ca francezii de identifica din ce in ce mai putin cu grecii", continua Sud-Ouest Dimanche, care apreciaza ca faptul ca jumatate dintre francezi "apreciaza in prezent ca Franta ar putea cunoaste dificultati la fel de mari ca o Grecie in pragul haoslui spune mult despre pesimismul ce domneste in prezent in tara".

Sondajul a fost realizat online in perioada 16-17 februarie pe un esantion format din 1.007 persoane reprezentative pentru populatia franceza cu varste peste 18 ani.