Cea mai cunoscută criptomonedă din lume a fost tranzacţionată joi la un preţ de 15.233 de dolari pe unitate potrivit datelor oferite de site-ul CoinDesk.

Valoarea bitcoin s-a dublat în acest an, în contextul măsurilor de stimulare fără precedent adoptate de guverne şi de băncile centrale în timpul pandemiei de coronavirus, care, potrivit unor membri ai industriei, au făcut moneda virtuală mai atractivă decât monedele oficiale, precum dolarul.

”Bitcoin a fost creată în parte din cauza temerilor că măsurile de stimulare devalorizează monedele la nivel global. Drept rezultat, atunci când băncile centrale anunţă planuri de amploare pentru a pompa bani în economiile lor, mulţi investitori din comunicatea criptomonedelor interpretează acest lucru ca un semnat major că cumpărare de bitcoin”, a explicat Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor la platforma de investiţii eToro.

Guvernul SUA a confiscat monede bitcoin în valoare record de 1 miliard de dolari

Guvernul Statelor Unite a confiscat joi monede bitcoin în valoarea fără precedent de 1 miliard de dolari, în legătură cu o platformă ilegală numită Silk Road.

Mii de bitcoin au fost luate de către autorităţi în această săptămână, în cea mai mare operaţiune de confiscare a criptomonedei din istoria Departamentului de Justiţie.

Silk Road era cea mai cunoscută platformă online ilegală a timpurilor sale. Trimiterea în judecată, cu succes, a fondatorului Silk Road, în 2015, a lăsat deschisă întrebarea de 1 miliard de dolari. Unde au mers banii?”, a afirmat avocatul David Anderson, din Districtul Nordic al Californiei, într-o plângere civilă.

Silk Road a permis oamenilor să cumpere şi să vândă droguri şi alte produse ilegale şi să folosească bitcoin pentru a finanţa anonim aceste tranzacţii. Platforma de pe dark web a fost închisă de către autorităţile federale americane î n 2013, iar fondatorul acesteia, Ross Ulbricht, a fost condamnat la închisoare pe viaţă doi ani mai târziu.