Mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a pierdut 5 miliarde de dolari in ultima saptamana, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Slim controleaza America Movil, un veritabil imperiu care domina piata telecom din America Latina.

Autoritatile mexicane au anuntat luni pregatirea unei legislatii care ar putea conduce la divizarea companiilor monopol din domeniul telecomunicatiilor.

Actiunile America Movil au cazut la cel mai redus nivel din ultimii 4 ani, astfel ca averea lui Slim a coborat la 67,8 miliarde de dolari, cu numai 184 milioane de dolari deasuprea cofondatorului Microsoft Bill Gates.

Indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York s-a apropiat joi la doua puncte de maximul istoric stabilit in octombrie 2007 si a inchis saptamana in urcare cu 0,6%. S&P 500 a crescut de peste doua ori de la minimul atins in 2009, datorita profiturilor peste estimari raportate de companii si programului de stimulare monetara a economiei desfasurat de Rezerva Federala. Indicele Dow Jones Industrial Average al bursei de la New York a stabilit joi un nou maxim istoric pentru cea de-a opta sedinta consecutiv.

In Europa, indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni a urcat in aceasta saptamana cu 0,6%.

Bill Gates (57 de ani) este cel mai bogat om din SUA, pe locul al doilea in topul miliardarilor lumii, cu o avere de 67,6 miliarde de dolari, potriit Bloomberg Billionaires Index, care actualizeaza zilnic evaluarile in functie de evolutia pietelor.

Cel mai bogat european, cu o avere evaluata la 55,7 miliarde de dolari, este Amancio Ortega (76 de ani), fondatorul grupului Inditex, care detine mai multe marci de imbracaminte, inclusiv Zara. Ortega este pe locul al treila la nivel global, cu 900 milioane de dolari peste Warren Buffett (82 de ani).