Intre 300 si 500 de aparate noi - asa suna estimarile companiei Boeing pentru comenzile de anul aceasta de la Farnborough, unul dintre cele mai mari saloane aeronautice din lume.

Marea majoritatea vor fi aparate 737 MAX, raspunsul inginerilor la competitorul Airbus A320 NEO, incoronat invingatorul salonului de profil de langa Paris.

Pentru Boeing, va fi prima prezentare de zbor in ultimii 20 de ani, atunci cand noul 787 al companiei aeriene Qatar se va ridica in aer.

"Cum situatia economica sta prost in lumea intreaga de 4 ani deja, sa putem afirma ca toate spatiile si biletele de la Farnborough 2012 sunt vandute e un succes fantastic. Asteptam delegatii din lumea intreaga", spune Shaun Ormrod, CEO al salonul aeronautic.

Cu obisnuitii casei, ca Boeing 787 si Airbus 8080, salonul de anul aceasta avea nevoie de o interventie din spatiu. Si ea a venit de la Virgin Galatic, nava spatiala care va fi oficial lansata si pe batranul continent. Primii pasageri vor parasi orbita terestra anul viitor, dupa ce au platit 150 de mii de euro.