Institutia de la Frankfurt a coborat prognoza de crestere economica a Germaniei pentru acest an de la 0,4% la 0,3%.  Pentru anul viitor, estimarea a fost redusa de la 1,9% la 1,5%. 

"Multe vor depinde de stabilizarea situatiei din tarile de criza din zona euro si de progresul care va fi inregistrat acolo de fortele de expansiune. O revenire sustinuta in economia globala este la fel de importanta ca preconditie pentru scenariul de crestere pe care l-am asumat", a declarat intr-un comunicat presedintele Bundesbank, Jens Weidmann. 

Economia germana a crescut cu 0,1% in primele trei luni ale acestui an.

Increderea din mediul de afaceri german a crescut in luna mai pentru prima data din februarie, iar consumul intern este sustinut de situatia buna de pe piata muncii, pe fondul dobanzilor reduse. 

Banca Centrala Europeana a mentinut in sedinta incheiata joi dobanda de politica monetara la minimul istoric de 0,5%, anticipand crestere economica in zona euro in a doua parte a acestui an. 

Bundesbank considera ca economia zonei euro a depasit cea mai dificila perioada, insa este nevoie de continuarea refomelor structurale pentru a inlatura obstacolele din calea unei reveniri rapide. 

Banca centrala a Germaniei anticipeaza ca economia germana va fi sprijinita cel tarziu in 2014 de o crestere a cererii din zona euro.  Prognoza de inflatie a fost revizuita in sens pozitiv, de la 1,5% la 1,6% pentru acest an, si in sens negativ pentru 2014, de la 1,6% la 1,5%.