Presedinta Bancii Centrale a SUA (Fed), Janet Yellen, a trecut de pe locul 2 pe locul 4, urmata de Mary Barra, presedintele-director general a General Motors.

Frantuzoaica Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar International (FMI), a trecut de pe locul 5 pe locul 6, iar presedinta Braziliei, Dilma Rousseff, se situeaza in noua lista pe locul 7.

Este pentru a zecea oara cand Angela Merkel se afla in capul acestei liste.

Angela Merkel a cucerit, in decembrie 2014, un al treilea mandat pe patru ani in fruntea celei mai dinamice economii din Europa, ceea ce face din ea cel mai experimentat oficial in functie al UE, explica Forbes, care subliniaza ca Merkel a combatut, de asemenea, o recesiune nationala in timpul crizei mondiale si se afla in centrul eforturilor in vederea ajutorarii Greciei.

Hillary Clinton, care se afla in acest an pe pozitia secunda, se situa anul trecut pe locul 6.

Nouasprezece femei au intrat pentru prima data in acest top, printre care cantareata americana Taylor Swift, care la 25 de ani ai sai devine de asemenea cea mai tanara pe aceasta lista.

Cele 100 cele mai puternice femei din lume muncesc in domeniile tehnologiilor, politicii, afacerilor, finantelor, mass-media, lumii spectacolului, in organizatii caritabile sau sunt miliardare. Puterea lor a fost determinata de Forbes in functie de bani, forta mediatica, impactul si sferele lor de influenta.

Noua lista numara 8 femei sef de stat si 15 femei miliardar.

Printre cele care au disparut anul acesta de pe lista se numara cantareata americana Lady Gaga, sefa opozitiei birmaneze Aung San Suu Kyi sau manechinul brazilian Gisele Bundchen.