• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Angela Merkel a venit la Moscova, pentru a discuta cu preseditele rus despre intergritatea teritoriala a Ucrainei

Angela Merkel a venit la Moscova, pentru a discuta cu preseditele rus despre “intergritatea teritoriala” a Ucrainei

Cancelarul german Angela Merkel a depus duminica, la Moscova, o coroana de flori in onoarea soldatilor sovietici cazuti in Al Doilea Razboi Mondial si a declarat ca a discutat despre conflictul din Ucraina cu presedintele rus Vladimir Putin, transmite DPA, potrivit Agerpres.

''Am avut de invatat din experiente amare si situatii dificile, iar acum trebuie sa depasim una dintre acestea prin mijloace diplomatice si pasnice'', a spus Merkel referindu-se la actuala criza din estul Ucrainei, dupa ce a depus o coroana de flori la Mormantul soldatului necunoscut de la Moscova.
 
Cancelarul german si alti lideri occidentali care acuza Rusia de sustinerea separatistilor din estul Ucrainei au boicotat ceremoniile desfasurate sambata in capitala rusa cu ocazia implinirii a 70 de ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
 
''Este bine ca avem ocazia de a discuta despre integritatea teritoriala a Ucrainei'', a mentionat Angela Merkel.
 
La randul sau, presedintele rus Vladimir Putin s-a pronuntat pentru o solutionare rapida a ''problemelor'' dintre Rusia si Germania. ''Cu cat mai repede aceste probleme nu vor mai afecta relatiile bilaterale, cu atat mai bine'', a afirmat liderul de la Kremlin.
 
In ultimele zile, luptele s-au intensificat in estul separatist al Ucrainei, unde conflictul dintre fortele guvernamentale si rebelii separatisti prorusi s-a soldat cu peste 6.100 de morti in decurs de peste un an, in pofida unui armistitiu prevazut de acordurile de la Minsk, semnate in februarie cu medierea franco-germana si in prezenta presedintelui rus.
 
Partile implicate in conflictul ucrainean au avut miercuri la Minsk negocieri de pace, calificate de participanti drept 'constructive'. Reprezentanti ai Kievului, separatistilor prorusi, Moscovei si OSCE s-au intalnit in capitala belarusa pentru prima data de la semnarea, la 12 februarie, a acordurilor de pace Minsk-2, care au permis instituirea unui nou armistitiu in estul Ucrainei.
 

10 mai 2015 16:39
Modifică setările cookies