Denumita "Protecting Friday Night", initiativa bancii elvetiene face parte dintr-un sir de masuri adoptate de bancile de investitii pentru a-si modifica imaginea de angajatorii cu un program de lucru infernal si a opri fuga angajatilor talentati spre alte domenii precum sectorul tehnologic sau private equity.

Astfel de instructiuni par ciudate angajatilor care lucreaza in alte domenii, pentru care un program redus de lucru in ziua de vineri este ceva normal. Insa pentru bancheri, in special pentru cei tineri, care deseori lucreaza pana sambata dimineata sau intreg weekend-ul, initiativa Credit Suisse este binevenita.

"Aceasta initiativa permite angajatilor sa poata sa isi faca planuri pentru a petrece timpul liber cu familia si prietenii si garanteaza ca acest timp liber va fi respectat", a declarat co-presedintele diviziei de investment banking si piete de capital de la Credit Suisse, Marisa Drew.

Credit Suisse nu este singura institutie financiara care incearca sa imbunatateasca programul angajatilor fara ca acest lucru sa insemne salarii si bonusuri mai mari. Personalul de la UBS pot sa isi ia liber ("personal time") cel putin doua ore pe saptamana, in timp ce JPMorgan si-a informat angajatii de la divizia de investment banking ca ar trebui sa nu lucreze in weekend, exceptand cazurile in care lucreaza la o tranzactie majora.