"Inregistrarile pentru programul DV-2017 trebuie transmise electronic in perioada care incepe joi, 1 octombrie 2015, la ora 12,00 PM, ora de vara a Coastei de Est, si se incheie marti, 3 noiembrie 2015, la ora 12,00 PM, ora de iarna a Coastei de Est. Inregistrarile pe hartie nu sunt acceptate. Pagina Departamentului de Stat pentru transmiterea formularului electronic E-DV este www.dvlottery.state.gov. Nicio inregistrare nu va fi acceptata dupa orele 12,00 PM, ora de iarna a Coastei de Est a zilei de 3 noiembrie 2015, indiferent de intarzierile cauzate de sistem in perioada de inregistrare", anunta Ambasada SUA, potrivit Agerpres.

Legea permite o singura inregistrare de persoana. Cine trimite mai multe e descalificat.

Participarea este gratuita. Ambasada avertizeaza ca orice intermediari sau alte persoane care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare o fac fara autorizarea sau consimtamantul Guvernului SUA. 

"Inregistrarile conforme cu cerintele de participare vor rezulta in emiterea unui ecran cu o pagina de confirmare care contine numele si numarul de confirmare al participantului, pagina care va trebui tiparita. Aceasta pagina de confirmare va furniza informatii pe care participantul va trebui sa le foloseasca pentru a verifica electronic statutul inregistrarii sale. (...) Numai participantii care au informatiile de confirmare vor putea verifica statutul inregistrarii lor iar in cazul selectionarii lor vor putea primi instructiuni despre solicitarea vizei si programarea interviului de viza", explica Ambasada SUA.

Toti participantii la program, indiferent daca au fost selectionati sau nu, pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet Entrant Status Check la www.dvlottery.state.gov. Aceasta este si singura modalitate prin care castigatorii din cadrul programului de loterie vor fi instiintati despre selectionarea lor in programul DV-2017.

5 greseli pe care sa le eviti in procesul aplicarii. Sfaturi pentru a primi permis de America

Loteria Vizelor in cifre:

-Programul de imigrare Diversity Visa a fost infiintat in 1990, dupa promulgarea legii de catre Congresul SUA, insa primul an fiscal pentru inceperea loteriei a fost 1995.
-Romania a inceput sa participe din 1994 pentru anul fiscal 1995.
-Programul ofera anual 50.000 de vize, la nivel mondial.
-Din 1994 si pana in 2011, 23.400 de romani au primit viza prin intermediul programului.
-In jur de 35.000 de romani aplica pentru vize SUA in fiecare an, desi o mare parte sunt refuzati. De exemplu, cifra exacta de refuz pentru anul fiscal 2010 a fost 22,4%.