Emisiunea de drepturi catre investitori institutionali si alti investitori privati a fost suprasubscrisa in proportie de 165%, astfel ca participarea privata la majorarea capitalului Alpha Bank va fi de peste 10%, a anuntat institutia financiara intr-un comunicat. 

"Alpha Bank devine prima banca elena care reuseste recapitalizarea, in termenii conveniti intre Atena si creditorii internationali, respectiv Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, pentru evitarea nationalizarii", potrivit comunicatului. 

Pentru recapitalizarea bancilor din Grecia, UE si FMI au alocat in total 50 de miliarde de euro. 

"Aceasta recapitalizare reprezinta un vot de incredere in sectorul bancar si economia elena si creeaza conditiile pentru revenirea tarii pe pietele financiare", a declarat presedintele Alpha Bank, Ioannis Costopoulos. 

Sectorul bancar din Grecia asteapta inca rezultatul recapitalizarilor lansate de National Bank of Greece si Piraeus Bank, care vor la randul lor sa evite nationalizarile.

Presedintele Eurogroup, olandezul Jeroen Dijsselbloem, a declarat vineri, in timpul unei vizite la Atena, ca recapitalizarile bancilor sunt esentiale pentru redresarea economiei Greciei.