"Intelegerea a fost aprobata de board-ul Credit Agricole la 15 octombrie. Credit Agricole si Alpha Bank vor sa finalizeze tranzactia pana la 31 decembrie, in functie de obtinerea autorizatiilor de la autoritatile relevante", se arata intr-un comunicat al grupului francez.

Board-ul directorilor Alpha Bank si Fondul Elen pentru Stabilitate Financiara au aprobat, deja, termenii si conditiile tranzactiei.

Credit Agricole a injectat anterior 2,3 miliarde de euro la Emporiki, suma care va creste la 2,85 miliarde de euro. Grupul va subscrie, de asemenea, o emisiune de obligatiuni convertibile de 150 milioane de euro care urmeaza sa fie emise de Alpha Bank. Obligatiunile vor putea fi rascumparate cu actiuni Alpha Bank, in functie de anumite conditii si la initiativa Credit Agricole.

Finnatarea de la Credit Agricole pentru entitatile care sunt vandute se situa la 2,1 miliarde de euro la sfarsitul lunii septembrie. Recapitalizarea Emporiki si subscrierea la emisiunea de obligatiui a Alpha Bank vor reduce imediat aceasta finantare cu aproximativ 700 milioane de euro.

Impactul tranzactiei va influenta rezultatele financiare raportate de Credit Agricole pentru trimestrul al treilea.

Grupul francez a decis in iunie ca transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din Romania, catre Credit Agricole. Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, iar numele institutiei de credit a fost schimbat in august in Credit Agricole Bank Romania.