Biroul National de Statistica de la Londra a anuntat miercuri ca Produsul Intern Brut al Marii Britanii a scazut cu 0,2% in primul trimestru fata de ultimele trei luni ale anului trecut, informeaza Mediafax.

Media estimarilor a 40 de analisti contactati de Bloomberg indicau anterior o crestere de 0,1%. Raportat la primul trimestru al anului trecut, PIB-ul Marii Britanii este in stagnare, in timp ce economistii anticipau o crestere de 0,3%.

Datele vor creste presiunea asupra guvernului condus de premierul David Cameron, criticat pentru modul in care a administrat economia, cu imaginea afectata de intrebarile privind relatia dintre mai multi ministri si gigantul media News Corp, controlat de miliardarul Rupert Murdoch.

Marea Britanie a fost afectata sever de criza financiara mondiala, cu o contractie economica de 7,1% in perioada 2008-2009.

Revenirea a fost lenta, cu cea mai slaba dinamica din ultimul secol, situatia fiind mai dificila decat in urma Marii Depresiuni din anii '30, crizei petrolului din anii '70 si recesiunilor din anii '80 si '90, potrivit The Guardian.

PIB-ul Marii Britanii este cu 4,3% sub ultimul varf, atins la inceputul anului 2008. Dintre statele G7, numai Japonia si Italia inregistreaza o evolutie mai slaba.